Despre atacul cu bomba indreptat impotriva Bisericii Ortodoxe a Maicii Domnului din Zahle, Bekaa Valey, Liban

Lacasuri Ortodoxe: din Beirut

Ministrul libanez al culturii - Salim Wardeh - inspectand distrugerile provocate la intrarea in Biserica Maicii Domnului din Zahle Bekaa Valey 2011

Un atac terorist, indreptat impotriva Bisericii Siriaco-Ortodoxe a Fecioarei din Zahle, a avut loc in noaptea zilei de sambata, 26 martie 2011.

Imediat dupa ora 4 AM, un dispozitiv de 2 kg TNT, cu cuie si bucati de metal, a explodat in fata intrarii principale a bisericii, devastand-o la interior, precum si masinile parcate si casele din apropiere. Un barbat, Bechara Assad, a fost ranit, mai multe cioburi din sticla lovindu-i picioarele.

Papa Benedict, probabil, la acest atac s-a referit, si la alte episoade similare, cand, in timpul Angelus de duminica, spunea, conform Asia News: "Gandul meu se indreapta la autoritatile si cetatenii Orientului Mijlociu, unde in ultimele zile au existat mai multe incidente violente, astfel incat calea dialogului si a reconcilierii trebuie sa ocupe primul loc in cautarea unei coexistente fratesti" – informeaza Lacasuri Ortodoxe.


Atacul nu i-a descurajat pe credinciosi, cu toate acestea, ei luand parte la Liturghia oficiata duminica dimineata de Mitropolitul Boulos Safar, episcop siriaco-ortodox de Zahle, in partea mai putin deteriorata a Bisericii.

Ministrul libanez al culturii - Salim Wardeh - inspectand distrugerile provocate la intrarea in Biserica Maicii Domnului din Zahle Bekaa Valey 2011

Ministrul Culturii, Salim Wardy, unii membri ai Adunarii Nationale, seful securitatii locale din Bekaa, precum si presedintele Ligii siriace din Liban au luat parte la slujba.

in predica sa, Episcopul Safar a spus: "Acest atac este un mesaj de subminare a securitatii in Liban", dar "Biserica nu isi va inchide portile, indiferent de consecinte".

Rapirea unui grup de ciclisti estonieni in apropiere de Zahle, cu cateva zile in urma, si acest atac, sunt semne care indica faptul ca grupurile teroriste sunt din nou in actiune, avertizeaza Agentia Asia News intr-un articol.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.