Tribunalul egiptean respinge actiunea intentata de musulmani, in cazul “rapirii” Camiliei Shehata de catre ortodocsi

Camilia ShehataUn tribunal egiptean a respins actiunea intentata de musulmani, prin care acestia ii acuzau pe crestini ca ar fi rapit o femeie, ar fi sechestrat-o si ar fi obligat-o sa se converteasca la crestinism, devenind in cele din urma sotia unui preot crestin ortodox copt.

Actiunea legata de Camilia Shehata a fost respinsa de catre instanta, intrucat avocatii nu au reusit sa furnizeze dovezi suficiente in sustinerea acuzatiilor lor impotriva Bisericii Copte, cum ca aceasta ar fi sechestrat-o pe femeie – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Potrivit Agentiei Asiriene Internationale de Stiri, avocatul Shehatei, dr. Gabriel Naguib, a spus: “singurul lucru pe care avocatii musulmani l-au oferit ca dovada pentru cererile lor, erau fragmente din articole aparute pe Internet”.

Cazul s-a aflat in fata instantei patru luni, timp in care Gabriel a sustinut ca Shehata nu a fost retinuta de catre Biserica Copta, si ca ea nici macar nu s-ar fi convertit, asa cum se sutinea.

O imputernicire fusese semnata de Shehata, pentru ca Gabriel sa o reprezinte in instanta, a raportat aceeasi agentie de stiri.

“Daca intr-adevar ea ar fi fost retinuta de Biserica, ar fi putut sa ceara ajutor angajatilor, atunci cand s-a deplasat la notar”, a adaugat el.

Instanta nu a fost impresionata de dovezile prezentate de catre avocatii islamici, iar cererea lor, ca Shehata sa apara personal in instanta, a fost refuzata in mod categoric de catre judecatori.

Potrivit agentiei, Gabriel a mai spus, urmare a deciziei: “hotararea instantei, de astazi, trage cortina intr-unul din cazurile cele mai renumite si dificile ale Egiptului”.

Musulmanii au acuzat Biserica Copta, de rapirea Shehatei, in iulie 2010, (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), cand, certandu-se cu sotul ei, Tedaos Samaan, un preot al Bisericii Sfantul George, a plecat sa stea cu rudele.

Acuzatiile au avut la baza faptul ca Shehata nu a dezvaluit nimanui locul in care se afla, lucru pe care ea il recunoaste in prezent ca fiind o “mare greseala”, potrivit unui interviu oferit canalului crestin de televiziune Al-Hayat.

in confuzia initiala, sotul Shehatei a crezut si el ca a fost rapita de catre musulmani, si a strans alaturi 3.000 de crestini copti, pentru a protesta impotriva disparitiei ei, in Cairo.

Ea a fost descoperita de catre fortele de securitate statale, cateva zile mai tarziu, si s-a impacat cu sotul ei. Cu toate acestea, mai mult de 20 de demonstratii islamice au avut loc, solicitand intoarcerea “surorii islamiste” – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.