New York-ul accepta casatoriile gay, iar Biserica grec-Ortodoxa a Americii isi reitereaza opozitia

parada gay din manhattan 2011New York-ul accepta casatoriile gay, iar Biserica grec-Ortodoxa a Americii isi reitereaza opozitia

Biserica grec-Ortodoxa din America si-a reiterat opozitia, cu privire la casatoriile homosexuale, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

O declaratie publicata in data de 13 august 2003, de catre Conferinta Permanenta a Episcopilor Ortodocsi Canonici din America, a fost acum republicata, si reprezinta in prezent… mai mult de cinci milioane de crestini ortodocsi din SUA.

Potrivit declaratiei, invatatura crestin-ortodoxa, in ce priveste casatoria si sexualitatea, se bazeaza ferm pe Sfanta Scriptura si pe cei 2000 de ani de traditie ecleziastica, subliniind ca o casatorie consta in unirea conjugala dintre un barbat si o femeie, iar casatoria originala este binecuvantata de Dumnezeu, ca o Taina a Bisericii.

Dupa cum s-a mentionat, uniunea dintre un barbat si o femeie in casatorie reflecta unirea dintre Hristos si Biserica Sa, subliniind faptul ca Biserica Ortodoxa nu poate si nu va binecuvanta casatoria unor persoane de acelasi sex.

New York-ul a devenit cel de-al saselea mare stat care permite casatoriile homosexuale, dupa aprobarea Camerei Reprezentantilor. Guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, a semnat proiectul de lege. Duminica trecuta, 26 iunie 2011, comunitatea gay din New York a sarbatorit evenimentul printr-o mare parada anuala, in Manhattan, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.