Va fi creat un Observator contra “discriminarii crestinilor” in Europa

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Va fi creat un Observator contra "discriminarii crestinilor" in Europa

Va fi creat un "Observator contra discriminarii crestinilor in Europa", a declarat joi, la Zagreb, un oficial al Bisericii Catolice in Europa, intr-o interventie publicata de L’Osservatore Romano, ziarul Vaticanului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Situatia nu este usoara pentru multi crestini care doresc ca, in viata lor, sa isi marturiseasca credinta si speranta", a spus Cardinalul maghiar Peter Erdo, la intalnirea Plenara a Consiliului Conferintelor Episcopale ale Europei” (CCEE), pe care a prezidat-o.

Fara a explica exact care sunt “discriminarile” la care sunt supusi crestinii in Europa, Cardinalul a facut trimitere clara la avort si eutanasiere, carora Biserica Catolica li se opune radical.

"Suntem serios preocupati de modul in care viata umana este amenintata, in special in momentele sale cele mai vulnerabile, fie inainte de nastere, fie cand i se apropie sfarsitul", a spus el.

Pentru acesta, viitorul Observator va "ajuta la o evanghelizare moderna", propunandu-si sa "promoveze o mai buna cunoastere a formelor de intoleranta si discriminare pe care le experimenteaza crestinii din Europa".

Cu toate acestea, el a mai spus ca nu va fi "un instrument de polemici, dar va ajuta la crearea unei societati cu respect mai mult fata de libertatea religioasa".

intr-un mesaj, Papa Benedict al XVI-lea ii invita pe participantii la aceasta intalnire sa se angajeze "in apararea credinciosilor care se confrunta cu intoleranta si discriminarea" si sa actioneze "in promovarea familiei si in apararea vietii umane" – informeaza France Presse.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.