publicat în: Arhivă

Doi fermieri crestini au fost ucisi de catre musulmani

Lacasuri Ortodoxe: din Kano (Nigeria – AFP)
Doi fermieri crestini au fost ucisi de catre musulmani

Doi agricultori crestini au fost ucisi luni, 19 aprilie 2010, si alti doi sunt disparuti in urma unui atac al nomazilor musulmani fulani, in Platoul Central Nigerian, au declarat politia si oamenii.


Fulanii i-au atacat pe agricultorii care se pregateau pentru sezonul ploios, in satul predominant crestin Riyom, la 30 km sud de Jos.

"Ni s-a raportat ca patru persoane au disparut, neintorcandu-se de la ferma spre care plecasera dimineata", a spus prin telefon, catre AFP, purtatorul de cuvant al Politiei locale, Mohammed Lerama.

"Doua cadavre au fost descoperite, si se intreprind eforturi pentru a-i gasi si pe ceilalti doi disparuti", a mai declarat purtatorul de cuvant.

Un rezident al Riyom, Pam Daniel, sustine ca nomazii fulani sunt responsabili de acest atac. "Este clar ca crimele sunt opera nomazilor fulani care ne calca pamanturile in ultimele doua luni”, a constatat rezidentul intervievat prin telefon.

Tinerii din sat, furiosi, au blocat drumurile intre Jos si sudul Nigeriei in semn de protest. Politia a eliberat insa circulatia.

Un alt atac indreptat impotriva satului, tot de catre fulani, a lasat in urma 13 morti si zeci de case arse in ultima luna.

©traducere si redactare Bogdan Roman / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 14/2010