Un american, acuzat de prozelitism crestin, a fost expulzat din Egipt

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo
Un american, acuzat de prozelitism crestin, a fost expulzat din Egipt

Un american in varsta de 71 de ani, acuzat de prozelitism crestin in Egipt in urma cu cativa ani, a fost arestat la sosirea sa pe Aeroportul International din Cairo si expulzat, a declarat pentru AFP, o sursa de pe aeroport.


Omul este considerat "periculos pentru unitatea nationala, de catre egipteni", a spus sursa.

Autoritatile aeroportuare au raportat, la sosirea sa luni seara in New York, ca se afla deja pe o lista de persoane a caror intrare este interzisa in Egipt.

El este acuzat de "a fi intreprins cativa ani de activitati de evanghelizare, in unele puncte de informare din Egipt, care i-au infuriat pe cetateni", potrivit unor surse din aeroport.

Americanul a fost expulzat printr-un zbor dirijat spre Amsterdam.

Ambasada Statelor Unite la Cairo, intervievata de AFP, pentru a divulga inclusiv identitatea acestei persoane, a raspus ca nu poate confirma, dar nici nega, aceasta informatie, din cauza legislatiei SUA privind protectia vietii private.

© Alex_Daniel Rotariu – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.