Un ONG lanseaza concursul: Cele mai frumoase moschei si minarete din Europa

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg
Un ONG lanseaza concursul “Cele mai frumoase moschei si minarete din Europa"

La Strasbourg a fost lansat un concurs de fotografie denumit "Cele mai frumoase minarete din Europa". Scopul acestei actiuni este "sa demonstreze prezenta Islamului pasnic si universal" pe acest continent, si "lupta impotriva temerilor si prejudecatilor", informeaza publicatia Swissinfo.


"Nu avem o abordare provocatoare, dimpotriva, una in spiritul coeziunii sociale si integrarii", a declarat vice-presedintele Consiliului Tineretului Multicultural, un ONG care are statut de participant in Consiliul Europei.

British Council si IMCOS (Initiativa musulmana pentru coeziune sociala europeana) sunt, alaturi de COJEP, organizatori ai acestui concurs, stabilind care dintre minarete sunt cele mai frumoase exemplare europene contemporane, aflam si din relatarile La Croix.

Un ONG lanseaza concursul “Cele mai frumoase moschei si minarete din Europa"

Un juriu "multiconfesional, multietnic si din membri provenind din medii diferite" va desemna castigatorii, la Strasbourg, in ziua de 19 aprilie 2010. Printre cei 22 de membri ai consiliului, exista un rabin, un teolog protestant elvetian, un preot al Bisericii Anglicane si reprezentanti ai Consiliului Europei, mai informeaza Swissinfo.

Castigatorii vor fi prezentati in data de 20 aprilie 2010 in Parlamentul European, iar Consiliul Europei va organiza o expozitie de fotografii cu cele mai frumoase moschei si minarete.

© Alex_Daniel Rotariu – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010