Un american a fost condamnat la 14 ani de inchisoare pentru incendierea unei moschei

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Un american a fost condamnat la 14 ani de inchisoare pentru incendierea unei moschei

Un barbat din SUA a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, de catre o instanta din Tennessee (sud), pentru incendierea unei moschei aflata in localitate, in luna februarie a anului trecut, a declarat ieri, luni 23 noiembrie 2009, Departamentul de Justitie.


Michael Corey Golden, in varsta de 24 de ani, a fost condamnat la 14 ani si trei luni inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat la acuzatia de vandalizare si incendiere a unei moschei.

El a recunoscut ca s-a folosit de cocktail-uri Molotov pentru a distruge cladirea religioasa, in timp ce alti co-inculpati pictau svastici si insemnau zidurile moscheii cu cuvintele: "Puterea Albilor".

"Dreptul de a ne practica religia, fara teama unor astfel de reactii violente, este unul dintre cele mai fundamentale drepturi ale noastre", a subliniat procurorul adjunct pentru drepturi civile, Thomas Perez.

"Vom reactiona energic cand cineva va incearca sa intimideze sau sa raneasca orice comunitate, din cauza propriilor convingeri sau practici religioase", a adaugat el.

Ceilalti doi acuzati din acest caz, Jonathan Edward Stone si Eric Ian Baker, si-au recunoscut de asemenea vina si li se vor stabili pedepse in decembrie, a declarat Ministerul de Justitie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.