Dezbatere: Dumnezeu la Bruxelles – in jurul volumelor publicate in colectia Theologia Socialis

In data de 19 noiembrie 2009, la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) a avut loc o dezbatere in jurul volumelor publicate in colectia „Theologia socialis“ a Editurii Eikon. Au participat Horia-Roman Patapievici, Presedinte ICR, Bogdan Tataru-Cazaban, istoric al religiilor si doctrinelor filosofice, Radu Carp, Prodecan al Facultatii de ?tiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si coeditor al seriei Theologia Socialis, Iulia Conovici, Mihail Neamtu, doctor in teologie, Radu Preda, Director fondator al Institutului Roman de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale si Inter-religioase, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.


Seria "Theologia Socialis" vizeaza o problematica insuficient discutata in Romania de dupa 1989: modelul social, structurile comunitare, rolul confesiunilor religioase si al societa?ii civile in reconstructia unui spatiu public inca vizibil marcat de jumatatea de secol de dictatura comunista si de urmatoarele doua decenii de tranzitie haotica.

Demersul este insotit de un permanent dialog cu celelalte culte religioase istorice prezente in Romania si ia in consideratie experienta istorica a Bisericilor si confesiunilor europene.

Printre volumele publicate in colectia de la Eikon se numara: Radu Carp, Radu Preda, Dacian Gratian Gal, Sorin Muresan – in cautarea binelui comun. Pentru o viziune crestina a democratiei romanesti; Radu Preda – Semnele vremii. Lecturi social – teologice; Mihail Neamtu – Elegii conservatoare. Reflectii est-europene despre religie si societate; Radu Carp – Dumnezeu la Bruxelles. Religia in spatiul public European; Religia in tranzitie. Ipostaze ale Romaniei crestine; Radu Preda – O istorie a libertatii religioase; Bogdan Tataru – Cazaban. Crestinism si modernitate. Lecturi teologico-politice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.