Vaticanul considera “inacceptabile” testele clinice pe oameni, cu celule stem provenite din embrioni umani

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul considera "inacceptabile" testele clinice pe oameni, cu celule stem provenite din embrioni umani

Vaticanul a numit sambata, 31 iulie 2010, "inacceptabila" unda verde acordata testelor clinice ale SUA, cu celule stem umane derivate din embrioni umani.

©Un articol pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


intr-o emisiune a Radioului Vatican, monseniorul Elio Sgreccia, presedintele emerit al Academiei Pontificale pentru Viata, a atras atentia asupra unei evaluari mai “etice” a noii decizii.

Compania Geron din SUA a anuntat vineri, 30 iulie 2010, ca a fost autorizata de Food and Drug Administration (FDA) sa efectueze primele teste clinice pe oameni, in lume, folosindu-se de tratamente bazate pe celule stem derivate din embrioni.

Chiar daca refuza aceste tratamente, Biserica Catolica nu se opune insa cercetarilor pe celule provenite din cordonul ombilical sau adulte provenite, de exemplu, din intestin sau retina.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.