publicat în: Arhivă

Patriarhul Kirill a facut apel ca fondurile destinate zonelor incendiate din Rusia sa nu fie deturnate

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova /AFP
Patriarhul Kirill a facut apel ca fondurile destinate zonelor incendiate din Rusia sa nu fie deturnate

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill, a cerut sambata, 31 iulie 2010, ca fondurile de sustinere financiara sa nu fie deturnate din drumul lor catre victimele incendiilor din Rusia, in cadrul unei slujbe in in regiunea Nijni Novgorod, afectata in mos special de incendiu.

©Un articol tradus si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Banii acestia vor fi oferiti oamenilor si sunt sfintiti. Sa nu ridicati mainile voastre spre acesti bani, facand profit pe seama nenorcirii altora, fiindca este un mare pacat inaintea lui Dumnezeu", a spus Kirill, intr-un discurs difuzat de televiziunea de Stat, Pervii Kanal.

Referindu-se la fondurile promise de premierul Vladimir Putin, el a subliniat faptul ca "pana cand ajung la oameni, este foarte important ca toti cei ce asigura transferul, la toate nivelurile, sa isi indeplineasca datoria cu cea mai mare responsabilitate", conform unei declaratii facute in Sarov (la est de Moscova).

Incendiile de padure care au lovit de mai multe zile partea de vest a Rusiei, se datoreaza unui val de caldura fara precedent, care a ucis mai multe zeci de persoane si depopulat sate cu sute de case. Mii de oameni si-au pierdut casele.

Vladimir Putin, care vineri a vizitat un astfel de sat din regiunea Nijni Novgorod, a promis 200 mii de ruble (5.000 de euro) pentru fiecare familie care si-a pierdut totul, plus 3 milioane de ruble (80.000 de euro ) pentru reconstructia fiecarei case.

in timpul unei convorbiri telefonice cu presedintele Dmitri Medvedev, de asemenea difuzata de postul public de televiziune, Putin insusi a subliniat, vineri, nevoia de eliberare a fondurilor "sub controlul reprezentantilor Kremlinului in regiuni, astfel incat fondurile sa nu fie deturnate”.

Coruptia si deturnarea de fonduri publice este o problema endemica in Rusia. Presedintele Dmitrii Medvedev a declarat recent intentia sa de a lupta impotriva acestui flagel, o prioritate in modernizarea tarii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010