(FOTO) Sarbatoarea Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, cu 3 maini, in Belgrad

Intr-o mica bisericuta Inchinata Sfantului Sava din Vracar, Belgrad – Serbia, In data de 25 iulie 2010, a fost sarbatorita Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, cu Trei Maini, oficiindu-se cu aceasta ocazie Sfanta Liturghie Arhiereasca.

Slujba a fost oficiata de chiar Preafericirea Sa, Patriarhul Serbiei, Irinej.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Alaturi au slujit si Inalt Preasfintitul Arhimandrit Danilo Ljubotina, protopopi si stavrofori: Petkovici Velimir (preot paroh din San Diego, California), Stevan Vlacic, Dragomir Ubiparovic, Radivoje Panic, preotul Gaja Gajici, ieromonahul Justin de la Manastirea Hilandar, parintele arhidiacon Stevan Rapajici si diaconul Dragan Tanasijevic, conform informatiilor primite din Patriarhia Sarba.

Dupa Sfanta Liturghie, Patriarhul sarb i-a felicitat pe cei prezenti, cu ocazia sarbatorii, In majoritate din Belgrad, si In mod special pe preotii, calugarii si credinciosii din Kosovo si Metohia, precum si pe cei din Hilandar.

Patriarhul sarb a subliniat In predica sa ca Icoana Maicii Domnului cu Trei Maini ne conduce nu doar In spatiu, ci si In timp, deoarece Sfantul Ioan Damaschinul pana astazi ne arata bunatatea ei materna.

Bucura-Te, ajutatoarea noastra, care ne ajuti prin Sfanta Ta Icoana cu Trei Maini!”

(afli AICI despre Icoana!)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.