IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va tarnosi Biserica Sf Mare Mucenic Mina din zona lacului Tabacarie

Duminica, 1 august 2010, incepand cu ora 8.00, inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va tarnosi (sfintirea mare) biserica „Sfantul Mare Mucenic Mina” din zona lacului Tabacarie.

Slujba va fi urmata de savarsirea Sfintei Liturghii afara, intr-un cadru amenajat, si de inchinarea credinciosilor in Sfantul Altar. Informatia ne-a parvenit printr-o corespondenta directa cu Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

©Un articol redactat de Teo CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


Piatra de temelie a bisericii a fost pusa pe data de 31 iulie 1994, de catre inaltpreasfintitul Arhiepiscop Lucian, constructia fiind realizata in perioada 1995-1997, in stil autentic maramuresean, de o echipa de tamplari, condusa de Gavrila Hotico din Ieud, Maramures.

Pictura bisericutei de lemn a fost realizata de pictorul iconar George Sorin Nicolae din Bucuresti.

in Biserica Ortodoxa data de 1 august marcheaza inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului. Acesta are o durata de doua saptamani, pana pe data de 14 august, singura dezlegare la peste fiind pe 6 august, de praznicul Schimbarii la Fata a Mantuitorului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.