49 de ani de la instalarea in functia de arhiepiscop si mitropolit: IPS Nicolae Corneanu

IPS Nicolae Corneanu inaltpreasfintitul Mitropolit Nicolae al Banatului la ceas aniversar
Vineri 4 martie, intaistatatorul Mitropoliei Banatului implineste 49 de ani de la instalarea in functia de arhiepiscop al Timisoarei si mitropolit al Banatului. Evenimentul a avut loc in catedrala mitropolitana din Timisoara in Duminica din 4 martie 1962, in prezenta patriarhului Justinian Marina si a altor membri ai Sfantului Sinod.


Cu acest prilej fericit, membrii Permanentei Consiliului Eparhial, clerici de la Centrul eparhial si de la catedrala mitropolitana insotiti de Preasfintitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul au fost primiti de Chiriarhul eparhiei in ziua de 3 martie, la orele pranzului.

P.On. Parinte vicar administrativ a rostit un cuvant ocazional, la care a raspuns inaltpreasfintitul Mitropolit Nicolae, dorind tuturor celor de fata implinirea bunelor dorinte si mult spor de la Dumnezeu.
Toti cei prezenti s-au unit in rugaciune cantand apoi imnul arhieresc: „Pe Stapanul si Mitropolitul nostru, Doamne il pazeste intru multi ani!”.

Aceeasi urare o fac si protopopii, monahii, clerul si credinciosii Eparhiei Timisoarei, inaltpreasfintiei Sale Parintelui Mitropolit Nicolae, alaturi de redactia Lacasuri Ortodoxe, la acest popas aniversar!

SURSA: Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Timisoarei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.