Un tanar episcop devine noul conducator al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina

Liderul bisericii greco-catolice din ucrainaacasuri Ortodoxe: din Kiev

Traducere si articol pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin
Un tanar episcop, Sviatoslav Sevciuk a fost ales nou lider al Bisericii Greco-Catolice (Unita cu Roma), in Ucraina, a declarat vineri, 25 martie 2011, aceasta a treia confesiune din tara, intr-un comunicat.

Candidatura acestui demnitar, in varsta de 40 de ani, care a slujit in Buenos Aires din anul 2009, a fost aprobata miercuri, de Sinodul electoral al Bisericii, in cadrul unei intalniri in apropierea Lviv, vestul Ucrainei, a declarat sursa.


Liderul bisericii greco-catolice din ucraina Papa Benedict al XVI-lea a confirmat alegerea episcopului Sviatoslav, care a fost inaugurat duminica, conform declaratiei.

Nascut in regiunea Lviv, noul sef al uniatilor vorbeste fluent ucraineana, rusa, engleza, spaniola, italiana si poloneza.

Predecesorul sau, cardinalul Lubomir Husar, unul dintre oficialii cei mai respectati din Ucraina, a demisionat in luna februarie 2011, din motive de sanatate, dupa ce a fost sef al acestei Biserici timp de zece ani.

Biserica Greco-Catolica Ucraineana, interzisa in perioada sovietica, combina teologia catolica si riturile bizantine.

Aceasta confesiune sustine ca numara in prezent 5.5 milioane de adepti in Ucraina – aproximativ 12% din populatie – in special in vestul tarii, si aproximativ 1,5 milioane de credinciosi in diaspora ucraineana din Europa, Statele Unite ale Americii si Australia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.