Papa alege pentru intaia data o femeie, pentru a se ocupa de scrierea meditatiilor Drumuluii Crucii (Via Crucis)

via crucisLacasuri Ortodoxe: din Vatican

Articol/traducere pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana
O femeie va scrie toate meditatiile citite la diferitele opriri ale Drumului Crucii, pe care Papa Benedict al XVI-lea o va prezida la Colosseum in Vinerea Mare, a declarat Vaticanul in aceste zile.

Este pentru prima data cand Papa Benedict al XVI-lea apeleaza la o femeie pentru a scrie aceste texte ce urmeaza sa fie citite in timpul serii de 22 aprilie 2011, in timpul procesiunii, marcand cele 14 opriri, crestinii catolici comemorand astfel moartea lui Hristos pe Cruce, inainte de invierea Sa, sarbatorita in Duminica Pastilor.


Este responsabilitatea Federatiei de maici augustine, a Maicii Maria Rita Piccione, calugarita italianca a manastirii contemplative “Patru sfinti incoronati” din Roma, a declarat Vaticanul intr-un comunicat.

Imaginile care insotesc meditatiile, din cartea publicata de catre Vatican, vor fi opera unei alte calugarite augustinie, sora Elena Manganelli, din Manastirea Lecceto de langa Siena (Italia).

in trecut, au mai scris si alte femei meditatiile pentru traditionala "Via Crucis". Papa Ioan Paul al II-lea, Papa in perioada 1978-2005, a apelat in anul 1993 la superioara unei abatii benedictine, Maica Isola San Giulio, de langa Novara (Italia), iar cu doi ani mai tarziu la o calugarita luterana.

in 2002, unor femei laice, de asemenea, li sa cerut sa scrie aceste meditatii. A fost vorba de 5 jurnaliste acreditate la biroul de presa al Vaticanului, cu 11 omologi de sex masculin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.