Raport: Intalnirea duhovniceasca dedicata Pastilor Crucii la Ramnic

Conferinta Pastilor Crucii Ramnic 2011

Lacasuri Ortodoxe: din Ramnic, informeaza Arhidiacon Ioan Liviu Gaman / Imagini: 4 + afis

In seara zilei de 22 martie 2011, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Ramnicu Valcea, de la orele 18,00, a avut loc a doua conferinta duhovniceasca din seria Intalnirilor duhovnicesti ce se desfasoara In Arhiepiscopia Ramnicului pe perioada Postului Mare, In cadrul proiectului intitulat generic „Omul Intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu”.

Evenimentul a fost organizat la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, de catre Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Ramnicului si A.S.C.O.R. – Filiala Ramnicu Valcea.


Prelegerea cu tema „Pastile Crucii” a fost prezentata de catre parintele conf. univ. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei ?aguna" din Sibiu.

Conferinta Pastilor Crucii Ramnic 2011

La conferinta a participat si Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, care la final a rostit un cuvant:

„Dorim, ca prin aceste conferinte duhovnicesti organizate de catre Arhiepiscopia Ramnicului prin Asociatia studentilor crestini ortodocsi din aceasta Eparhie, sa aducem un suflu nou In Postul Mare, premergator Praznicului Invierii Domnului, pentru a constientiza mai bine sensul vietii noastre pamantesti, ca pregatire pentru viata vesnica. Toti crestinii ortodocsi botezati In numele Sfintei Treimi au datoria de a-ti Improspata sufletele atat prin Sfanta Liturghie si prin Sfintele Taine ale Bisericii noastre, cat si prin Intalnirile duhovnicesti cu profesori de Teologie, cu duhovnici, care sa reaminteasca si sa Innoiasca mesajul Mantuitorului Iisus Hristos de a ne iubi unul pe altul si de a cauta Imparatia lui Dumnezeu”.

Conferinta Pastilor Crucii Ramnic 2011

Referitor la necesitatea acestei teme, parintele Constantin Necula a spus:

„Este una dintre zilele minunate, In care Dumnezeu ne-a Ingaduit sa ne bucuram Impreuna cu tinerii, mai putin tinerii, preotii si credinciosii din Ramnicu Valcea pe o tema data referitoare la „Pastile Crucii” acea parte din Post care leaga Intr-un fel sau altul Floriile si Saptamana Patimilor de Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Nevoia unei astfel de teme se pune tot mai atent astazi cand vedem cat de mult se patimeste si In aceeasi vreme pierdem sensul patimirilor fiind neatenti de foarte multe ori la modul In care suferinta lui Hristos este fundament vindecarii suferintelor noastre. De aici si nevoia de a vorbi despre lucrurile acestea si de a ne bucura Impreuna de ele, pornind de Luni si pana la Ziua cea mare si binecuvantata a Invierii Domnului…”.

Conferinta Pastilor Crucii Ramnic 2011

La Intrunire au fost prezenti numerosi credinciosi, tineri si varstnici: preoti profesori, profesori, preoti, seminaristi, elevi si studenti. Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului au participat Pr Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului si Pr Prof Dr Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Conferinta Pastilor Crucii Ramnic 2011

Urmatoarea conferinta duhovniceasca cu tema „Sa nu va departati de Impartasire! Euharistia – Pastile Bisericii”, va avea loc miercuri, 30 martie 2011, de la orele 18,00, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Rm. Valcea si va conferentia Pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

Conferinta Pastilor Crucii Ramnic 2011

Conferintele duhovnicesti, organizate pe perioada Postului Mare In Arhiepiscopia Ramnicului, sub genericul "Omul Intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu", se Inscriu In contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2011 ca "An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii".

Pentru Lacasuri Ortodoxe, informeaza din Ramnic, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.