MUNTENEGRU: Focul credinței, focul iubirii, focul dreptății a fost aprins

„Focul credinței, focul iubirii, focul dreptății a fost aprins. Cenușa a fost dată la o parte și a ieșit la iveală focul credinței în Dumnezeu, iar oamenii lui Dumnezeu au strălucit, în Muntenegru.

Am călătorit în toată lumea, dar astfel de oameni nu pot fi găsiți nici în nord, nici în sud, nici în est. Acești oameni care nu-și trădează sfinții, care își salvează onoarea și sufletele, au devenit adevăratul popor al lui Dumnezeu, bazat pe testamentul Sfântului Petru din Cetinje, pe legea lui”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Amfilohie, duminică, 26 februarie 2020, la Catedrala Ortodoxă din Niksic, în urma unei noi procesiuni pașnice a credincioșilor care manifestau împotriva noii legi adoptate în Muntenegru, de confiscare a proprietăților Bisericii Ortodoxe Sârbe din țară.


„Această lege adusă este născută din fratricid și blasfemie. Este un mare dar al lui Dumnezeu că oamenii s-au trezit, că oamenii nu și-au pierdut sufletul, onoarea și sentimentul față de Altar.

Când poporul lui Dumnezeu vorbește, aceasta reprezintă cuvântul adevărului și al dreptății. Cel mai important este ca legile fratricide și blasfemiatoare să fie anulate cât mai rapid”, a subliniat Mitropolitul, conform unor informații oferite de Eparhia de Budimlja și Niksic.


Referindu-se la cei ce au votat legea în cauză, Mitropolitul a continuat: „Ar trebui să-i vadă pe acești oameni. Dacă sunt autorități ale oamenilor, ar trebui să audă vocea poporului lor. Sperăm ca cei care au adoptat această lege nedreaptă să o retragă, pentru a salva onoarea Muntenegrului și a Guvernului Muntenegrului, onoarea Președintelui Muntenegrului, onoarea acestei țări. Onoarea Muntenegrului este cea mai importantă”, a concluzionat Mitropolitul, anunțând că procesiunile pentru salvarea sfinților vor continua.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.