Un preot și familia sa, cu 12 copii, rămași fără casă în urma unui incendiu

Un preot din Eparhia ucraineană de Jitomir, Protopopul Alexei Busko, din Popilnya, regiunea Jitomir, a avut parte în această perioadă de o mare nenorocire – după cum informează un raport recent al Biroului de presă Eparhial: casa acestuia a ars. Preotul, împreună cu soția sa și cu cei 12 copii (9 cărora le-au dat naștere și alți 3 adoptați de aceștia) rămânând fără adăpost.
“Toată viața, Părintele a făcut totul cu propriile sale mâini, cu ajutorul lui Dumnezeu. El a reparat biserica, a construit o casă mică lângă biserică, apoi a început construcția unui nou lăcaș și a unei noi case”.
“Numai că, s-a întâmplat o mare nenorocire. Sâmbătă, 8 februarie 2020, în jurul orei 12, la amiază, cineva a observat fum provenind de la etajul doi. Încercările de a stinge flăcările cu stingătorul și cu gălețile de apă nu au dus la nimic bun, cu excepția pierderii de timp, care doar că a fost suficientă pentru a-i scoate afară pe toți copiii, în haine de casă. În cele din urmă, au reușit să salveze câteva lucruri mici, iar în rest absolut totul s-a transformat în cenușă”.
“O oră mai târziu, acoperișul căzuse și parterul ardea. Pompierii au reușit să stingă focul abia la ora 17:00. Resemnat, la voia lui Dumnezeu, Părintele se dusese deja să slujească de seară, fără să aștepte ca pompierii să termine.”
În înceheierea raportului, reprezentanții oficiali ai Eparhiei au pus la dispoziția celor care vor să ajute, detaliile bancare necesare, în vederea reconstruirii casei, mulțumind anticipat tuturor:
Приватбанк 5168 7573 9250 1039 (PrivatBank)
Бусько Олексій Олексійович (Busko Alexei Alexeievici)
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.