Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei a refuzat invitația Patriarhului Ierusalimului, legată de o întrunire a Primaților în Iordania

Într-o scrisoare din 8 ianuarie 2020, publicată abia pe 10 februarie de site-ul OrthodoxiaNewsAgency și citată de Orthodoxie.com, Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei a refuzat invitația Patriarhului Ierusalimului adresată Primaților Bisericilor Autocefale, de a participa la o sinaxă în Iordania în luna februarie a acestui an.

Refuzul este motivat de faptul că Biserica Albaniei lansase anterior invitații similare la o întâlnire a Primaților, cu condiția ca totul să se deruleze la inițiativa Patriarhiei Ecumenice. Scrisoarea susține că soluția propusă de Patriarhul Ierusalimului ar complica și mai mult situația.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.