Mesajul Patriarhului Chiril, adresat participanților la Forumul Mondial al Holocaustului – 2020

Mesajul Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, transmis organizatorilor, participanților și oaspeților Forumului Mondial al Holocaustului:
Organizatorilor, participanților și invitaților Forumului Mondial al Holocaustului
23 ianuarie 2020, Ierusalim

Dragi frați și surori!
Vă salut pe toți, în timpul adunării voastre la Ierusalim pentru evenimentele dedicate celei de-a 75-a aniversări a Holocaustului.
Amintirea acelui eveniment teribil al secolului XX este importantă și astăzi. Cel mai deranjant, devenim martori ai unei renașteri a ideologiilor radicale, nu numai la nivelul unor grupări teroriste particulare, ci și la scara statelor întregi. Problema însușirii drepturilor exclusive, de către anumite persoane politice sau religioase, este foarte acută în zilele noastre. În acest context, există precedente din ce în ce mai mari de antisemitism, creștinofobie și ură față de alte tradiții religioase.
Din păcate, comunitatea mondială a tolerat, în secolul XXI, persecutarea creștinilor ale căror drepturi, inclusiv dreptul la viață, sunt încălcate în multe regiuni ale globului – în Orientul Mijlociu, în Africa și în Asia. Reamintindu-ne genocidul împotriva evreilor, ne este imposibil să ignorăm genocidul de astăzi împotriva creștinilor.
Ar trebui să învățăm lecții din paginile groaznice ale istoriei lumii, astfel încât nimeni și niciodată să nu mai poată permite distrugerea oamenilor nevinovați și călcarea demnității umane.
În aceste zile comemorative, mă alătur poporului evreu și îi împărtășesc durerea.
+ KIRILL
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.