Un ONG grecesc solicită anularea deciziei Bisericii Greciei de a susține autocefalia ucraineană, acuzând că decizia ar fi fost luată ilegal

Uniunea ONG-urilor Grecești Pan-Elenice Ortodoxe va lansa un apel a cărui audiere va avea loc pe 6 martie 2020, prin care va solicita Consiliului de Stat al țării anularea deciziei Bisericii Ortodoxe a Greciei de recunoaștere a autocefaliei ucrainene – a informat publicația Orthodoxos Typos – pe motiv că decizia ar fi fost ilegală, din cauza încălcării legii grecești, în special a articolului 19 din Regulamentul nr. 1/1977 (referitor la procedurile Consiliului Episcopilor Bisericii din Grecia), întrucât nu a avut loc niciun vot secret sau deschis, iar rezultatul nu a fost susținut de majoritatea de 2/3 din voturi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.