publicat în: Arhivă

CUTREMURĂTOR: Anul trecut, în medie. 8 creștini au fost uciși pe zi, pentru credința lor, iar 25 de lăcașuri creștine pe zi au fost atacate…

Conform raportului publicat în aceste zile de Organizația Open Doors USA (https://www.opendoorsusa.org/world-watch-list/), anul trecut (mai exact perioada analizată .între 1 noiembrie 2018 și 31 octombrie 2019) s-a observat o creștere drastică a atacurilor împotriva clădirilor creștine și a încarcerării creștinilor.
Raportul evidențiază, în acest sens, țări precum Coreea de Nord, China, Iranul, Somalia și Eritrea, unde acest lucru s-ar întâmpla regulat.
Se constată că aproximativ 260 de milioane de creștini experimentează „niveluri ridicate de persecuție”, iar 9.488 de „biserici sau clădiri creștine” – în medie 25 pe zi – au fost atacate, demonstrând o creștere enormă comparativ cu un an în urmă, când 1.266 de biserici sau clădiri creștine fuseseră atacate.
Numărul creștinilor reținuți fără proces, arestați și închiși a crescut de la 2.625. la 3.711. Cel puțin 2.983 de creștini au fost uciși din motive legate de credință (în medie opt creștini uciși pe zi), iar cu un an înainte, în medie, 11 creștini.