publicat în: Arhivă

Arhiepiscopia Canadei deplânge pierderea de vieți omenești din tragicul accident de zbor ucrainean PS752

Arhiepiscopia Grec-Ortodoxă a Canadei deplânge pierderea de vieți omenești din tragicul accident de zbor al PS752.
La aflarea veștii devastatoare despre prăbușirea avionului de pasageri operat de Ukraine International Airlines, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Sotirios a aprins o lumânare pentru toate victimele și familiile acestora, în Biserica Patriarhală Sfântul Gheorghe din Constantinopol.
Arhiereul se afla în Patriarhia Ecumenică, în Turcia, când a primit vestea despre această tragedie care a presupus pierderea vieții a 176 de persoane, inclusiv 63 de canadieni.
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a emis anterior o declarație de condoleanțe adresată Președintelui Ucrainei, exprimând tristețea sa și a Patriarhiei Ecumenice vizavi de accidentul de avion.
„Când o tragedie lovește atât de mulți canadieni, precum aceasta, cu toții ne reunim ca o familie să îi plângem, să ne mângâiem reciproc, să ne aducem aminte de cei care ne-au părăsit prea curând și să ne rugăm pentru mântuirea sufletelor lor”, a spus Arhiepiscopul Sotirios.
În numele tuturor credincioșilor grec-ortodocși din Canada, Arhiepiscopia transmite sincere condoleanțe tuturor celor afectați de această tragedie și se roagă ca cei care și-au pierdut viața să ajungă în îmbrățișarea și la pieptul iubitor al Dumnezeului Atotputernic.