Mai bine țineți Evanghelia pe noptieră, decât să o păstrați undeva pe rafturi!

Mai bine țineți Evanghelia pe noptieră, decât să o păstrați undeva pe rafturi și să nu o citiți niciodată, fiindcă astfel veți citi seara măcar o pericopă sau câteva rânduri! Acesta este sfatul pe care Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk l-a dat credincioșilor, răspunzând la un interviu acordat prezentatoarei Canalului Rusia 24, Ekaterina Gratcheva, sâmbată și duminică. Mitropolitul a mai amintit că Biserica le recomandă acestora, de asemenea, sa parcurgă zilnic pericopa pe care rânduiala bisericească o prevede pentru respectiva zi și, totodată, pasajul care revine aceleiași zile din scrierile Apostolilor. Acesta a propus ca Biblia să se studieze inclusiv la orele de literatură, în școli.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.