publicat în: Arhivă

Sfinții Împărați Constantin și Elena 2019 – O părticică din Lemnul Sfintei Cruci a fost adusă la hramul Catedralei din Urziceni

Zilele trecute, în Catedrala Urziceniului s-a aflat spre închinare o părticică din Lemnul Sfintei și Datatoarei de Viata Cruci, pe care a fost răstignit Domnului nostru Iisus Hristos. Evenimentul a fost prilejuit de hramul de primăvară al Catedralei din Urziceni, Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Sfântul Odor a sosit în ziua de vineri, 17 mai 2019, de la Biserica Sfânta Cruce și Sfântul Vasile cel Mare, de pe Calea Victoriei din București, aflat într-o frumoasă raclă ce adăpostește, de asemenea și părticele din sfintele moaște ale Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Mucenic Trifon, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfântului Mucenic Teodor Tiron, Sfântului Sfințit Mucenic Elefterie, Sfântului Mucenic Haralambie și ale Sfintei Mucenițe Paraschevi

Sfintele Odoare au stat în Catedrala din Urziceni, până în seara zilei de 21 mai, la Sărbătoarea Sfinților Împărați și Întocmai cu Apostolii, Constantin și Elena, când au fost duse înapoi spre București. La finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii prezenți s-au bucurat de vizita Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. În toate aceste zile, cu ocazia acestei mari bucurii, în sfântul lăcaș s-au săvârșit Sfinte Slujbe de mulțumire și priveghere. De asemena, în bladachinul special amenajat din fața catedralei a fost scoasă spre închinare și racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de Minuni, din Eghina, pe care sfântul lăcaș le adăpoștește de mai mulți ani.

Sosirea și întâmpinarea Lemnului Sfintei Cruci au fost transmise în direct, în paginile Lăcașuri Ortodoxe și pe întreaga rețea web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, iar înregistrările acestor transmisiuni în direct pot fi vizionate la: (adresa 1 / pe calea Urziceniului) (adresa 2 / procesiune cu Sfintele Odoare) (adresa 3 / Slujba de Te Deum din Catedrală). De asemenea, slujba Sfintei Liturghii, din ziua hramului, Sfinții Împărați Constantin și Elena, poate fi urmărită la: (adresa). Mai jos puteți vedea un album foto realizat în ziua hramului.