Declarația Patriarhiei Georgiei privind situația care a luat naștere în țară în urma acordării Tomosului de Autocefalie Ucrainei

Patriarhia georgiană a publicat în ziua de 29 ianuarie 2019, următoarea declarație privind Ucraina, în ajunul venirii în Georgia a Mitropolitului Emmanuel al Franței (Patriarhia de Constantinopol).

“Acordarea Tomosului Bisericii din Ucraina a dat naștere unor dispute în întreaga lume ortodoxă, atât în ​​cercuri seculare, cât și în cercuri ecleziastice. Două partizanate s-au creat și la noi, separate, care se forțează să apere poziția proprie pe care o consideră corectă.

Avem evaluări politice și religioase și declarații ale unor personalități religioase și laice. În același timp, niciuna dintre părți nu se abține de la expresii jignitoare și disprețuitoare și de la șantaj, care aruncă o umbră asupra autorilor.

Trebuie să știm că responsabilitatea fiecăruia dintre noi este foarte mare și că acțiunile grăbite și neînțelese nu vor aduce bine nimănui. În acest moment, principalul lucru este acela de a păstra unitatea Bisericii, de a încuraja diminuarea situației tensionate, și de a crea un mediu pașnic bazat pe dreptate.

Eforturile noastre ar trebui să fie îndreptate spre această unitate, spre rugăciune și, prin urmare, lansăm un apel tuturor și vă cerem să fiți corecți în relațiile voastre cu ceilalți “.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.