Patriarhul Bartolomeu acuză Biserica Rusă de propagandă făcută împotriva Patriarhiei Ecumenice

Conform publicatiei grecești Orthodoxia, Patriarhul Bartolomeu a evocat, recent, “articolele bine plătite” și “propaganda odioasă” a rușilor împotriva Patriarhiei Ecumenice.

Cu ocazia celei de-a 150-a aniversări a înființării comunității grecești din Feriköy (Istanbul), Patriarhul Bartolomeu a vorbit despre problema ucraineană:

“Fie că este vorba de frații noștri ruși sau nu, mai devreme sau mai târziu vor urma soluția dată de Patriarhia Ecumenică, pentru că nu vor avea altă opțiune”.

Acesta a mai adaugat că, personal, era conștient de “articolele bine plătite” și de “propaganda odioasă“a părții rusești, care atacă Patriarhia Ecumenică.

“Frații noștri slavi nu susțin prioritatea Patriarhiei Ecumenice și a națiunii noastre în Ortodoxie”, a concluzionat el. Pagina citată în articolul de față pune la dispozitia cititorilor ei, în limba greacă, de asemenea, un material video care surprinde declarația Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, spre care se poate intra din pagina web Lăcașuri Ortodoxe dedicată articolului de față.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.