Un autobuz-biserică, prezentat la Forumul Ortodox Internațional de Tineret

Conform revistei Foma, singurul „Autobuz-biserică“ din Rusia, prin care li se oferă și comunităților îndepărtate sau izolate posibilitatea să se alăture Bisericii, a fost prezentat pe 23 august 2018, la cel de-al 3-lea Forum Ortodox Internațional de Tineret, care a avut loc la Moscova, sub sloganul “Trecut – prezent – viitor”.

Autobuzul, care a fost vizitat chiar și de către Patriarhul Chiril, a fost prezentat ca parte a „Activității misionare“, în cel de-al 75-lea pavilion al Parcului expozițional.

“Autobuzul-biserică” a fost creat de preotul Andrei Strelkov, care în șapte ani a vizitat mai mult de 30 de locații îndepărtate. Informații despre aceste deplasări ați aflat regulat, în tot acest timp, din paginile Lăcașuri Ortodoxe.

În aceste locuri lipsite de biserici, Părintele Andrei oficiază Sfânta Liturghie și predică. Este destul de simplă adaptarea „Bisericii-autobuz“ la condițiile de oficiere a slujbelor ortodoxe: doar se deschide trapa din plafonul acestuia și se instalează o turlă, interiorul fiind deja echipat.

Autobuzul prezentat Forumului de Tineret a fost adus din orașul tătarăsc Zainsk, după o călătorie de 1100 de kilometri.

Traducere, adaptare și interpretare: Lăcașuri Ortodoxe® 2018

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.