Asirienii au mărșăluit pe Golden Gate Bridge, în San Francisco, pentru recunoașterea genocidului

Centrul Genocidului și de Cercetare Asirian, în colaborare cu asociațiile asiriene din California, a efectuat un marș pe podul Golden Gate din San Francisco, pentru a crește gradul de conștientizare privind genocidul împotriva asirienilor.

Sute de asirieni au participat la marș, fluturând steaguri asiriene și bannere scrise atât în ​​limba asiriană, cât și în limba engleză.

Demonstranții au cerut recunoașterea genocidului turcesc al asirienilor, din timpul Primului Război Mondial, și a masacrului Simmele din 1933.

Poporul asirian din Irak, Turcia, Siria și Iran a fost supus unei purificări etnice sistematice, de peste un secol. Cele mai mari pierderi omenești suferite de națiunea asiriană au avut loc între anii 1915 și 1933 – această perioadă de atrocități și opresiuni împotriva poporului asirian este comemorată în fiecare an pe 7 august și este cunoscută sub numele de Ziua Martirilor Asiri.

Conform publicației asiriene AINA, Turcia a ucis 750 000 de asirieni, între 1915 și 1918, precum și un milion de greci și 1,5 milioane de armeni. A fost un genocid împotriva creștinilor.

Între 7 și 11 august 1933, armata irakiană a masacrat mai mult de 3.000 de asirieni, în Simmele și multe alte localități din Irak.

“Turcia modernă și Irakul au fost găsite vinovate de genocidul asirian și niciunul dintre cele două guverne nu a reușit să recunoască crimele. Întrucât cele două guverne continuă să nege acțiunile lor și se luptă pentru a șterge genocidul asirian din istorie, oamenii asiri din întreaga lume luptă în sprijinul dreptății” – se mai arată într-un raport AINA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.