publicat în: Arhivă

VINERI, 17 august 2018: Apel disperat la post și rugăciune, lansat de cei din Kerala!

Pr. Alexander Kurien (Director Executiv al Consiliului Federal American pentru Proprietăți Imobiliare), a lansat un apel către întreaga lume, publicat prin intermediul Serviciului ecumenic de presă OCP News, la o zi de post și de rugăciune, pentru ziua de 17 august 2018, vineri.

Postul și rugăciunea sunt destinate opririi complete a ploilor, în Kerala! Preotul a invitat la luarea unei singure mesa, sau la renunțarea, după caz, la lucrurile plăcute (cum ar fi cafeaua sau dulciurile): “Faceți ceva de dragul nostru, al Keralei, care se scufundă încet în apă. Această catastrofă afectează mai mult de 38 de milioane de oameni care trăiesc în Kerala, statul meu de origine unde am crescut până la 16 ani”.

Catolicosul Baselios Paulos II și Catolicosul Abune Thomas I au lansat, de asemenea, un apel pentru victimele inundațiilor din Kerala, afișând și un loc destinat donațiilor: https://donation.cmdrf.kerala.gov.in/ .

Mesajul preotului mai susține:

“Trebuie să facem asta împreună, ca o națiune puternică! De-a lungul istoriei Bibliei, ori de câte ori o națiune s-a adunat pentru a posti, a se ruga și a se pocăi, Dumnezeu S-a îndurat și a miluit acea națiune și a împiedicat pedeapsa viitoare sau a evitat dezastrul.

În Ioan 3: 5-9, poporul din Ninive s-a smerit, a proclamat un post în întreaga națiune, omul și animalul nu au mâncat și n-au băut și s-a întâmplat ceva uimitor. Dumnezeu a văzut că țara s-a pocăit și a oprit complet pedepsirea pe care voia să o aducă națiunii (Iona 3:10).

Când Ilie a postit și s-a rugat, a oprit ploila și a dat naștere secetei. Când a postit și s-a rugat din nou, au început ploi abundente! Avem nevoie de acest fel de credință, ca Ilie, ca să oprească ploile în iubita noastră Kerala.

Vă rugăm să nu ignorați acest apel universal pentru a vă ruga pe 17 august 2018, vineri. Puteți preveni acest dezastru național. Aveți de ales să vă smeriți înaintea Domnului și să salvați o țară și milioane de oameni, sau să alegeți să ignorați totul, gândind că nu sunteți capabili de post și să urmăriți o națiune distrusă în fața ochilor voștri.

Fie că sunteți sau nu din Kerala, indiferent dacă sunteți creștini sau nu, ridicați-vă și uniți-vă pentru a vă ruga împreună pentru această țară Kerala, care este în primejdie, postind împreună ca un popor, pe 17 august 2018, vineri.

Deci, să ne unim și să realizăm împreună cel mai mare miracol din istoria omenirii, o oprire bruscă a tuturor ploilor în Kerala și scurgerea rapidă a apei din inundațiile periculoase! Să arătăm că suntem totuși oameni și că ne pasă de oamenii aflați în pericol și care mor astăzi în Kerala.

Împărtășim acest mesaj cât mai multor oameni, avem nevoie de lume ca să postim și să ne rugăm ca un popor, pentru ca Dumnezeu să oprească imediat ploile din Kerala!

Dumnezeu să te binecuvânteze pe tine și familia ta, pentru încrederea în puterea Lui!”