IPS Teodosie va sluji pe 8 iulie, în Halmyris, la Sărbătoarea Sfintilor Epictet și Astion

Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie, a confirmat prezența Sa la Mânăstirea Halmyris (Murighiol, Tulcea), cu ocazia cinstirii speciale a Sfinților Mucenici Epictet și Astion, Duminică, 8 iulie 2018, răspunzând astfel pozitiv invitației PS Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va participa, de altfel ca în fiecare an de la descoperirea sfintelor moaște ale celor doi mari sfinți sub păstorirea directă a Sa, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată, începând cu ora 9.30, la Mănăstirea Halmyris, jud. Tulcea, alături de alți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Evenimentul va marca deschiderea oficială a ANULUI COMEMORĂRII SFINȚILOR EPICTET ȘI ASTION 2018/2019, în urma deciziei extraordinare a Consiliului Academic al Consiliului European pentru Turism și Comerț, propunerea pentru o celebrare la nivel european a Sfinților EPICTET și ASTION fiind făcută de România și aprobată în unanimitate de Consiliul European pentru Turism și Comerț, ca Program de Pelerinaj Cultural European dedicat evidențierii bogăției și potențialului cultural al patrimoniului care unește popoarele și tradițiile, Catedrala din Halmyris fiind declarată Centru de Pelerinaj Cultural European al Anului 2019/2019.

Poți participa și tu la construirea Catedralei din Halmyris:

CONT: RO21RNCB0256127859640001

CIF: 14797706

Murighiol, Tulcea

(Alte amănunte despre stadiul construcției, găsiți dând click AICI!)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.