Zi libera de Craciun in Ucraina, dupa… calendarul nou. Reactia Bisericii Ortodoxe locale

O noua lege, votata in Ucraina, a declarat ziua de 25 decembrie a fiecarui an drept zi libera, de sarbatoare in intreaga tara, desi Craciunul este serbat de majoritatea locuitorilor dupa calendarul vechi, cu o intarziere de 13 zile.

Ucraina: prin lege, 25 decembrie declarata zi libera de Craciun, dupa calendarul nouCa raspuns, Protopopul Nicolae Danilevici, vicepresedinte al Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a conferit o interpretare pozitivă noii legi adoptate de Parlamentul Ucrainean, care popularizeaza vacanța de Crăciun conform calendarului nou [în timp ce Biserica Ortodoxă din tara sărbătorește Craciunul conform calendarului vechi, pe 7 ianuarie].

Părintele Nicolae a declarat: „Ca paroh al unei biserici cu hramul Sfântul Spiridon, a cărui cinstire speciala are loc pe 25 decembrie (dupa calendarul vechi iulian) și coincide cu Crăciunul catolic, consider pozitiva adoptarea acestei legi”.”În timp ce catolicii se vor bucura de sărbătoarea lor, ii voi invita pe toți ortodocșii din Kiev sa ni se alature la sarbatoarea ocrotitorului nostru”, a spus Părintele Nicolae.El propune, în urma adoptarii acestei noi legi privind sarbatorirea Craciunului, să se construiască biserici inchinate Sfântului Spiridon, în toate eparhiile Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

“Și, cat timp ele se construiesc, credincioșii vor putea merge în continuare la bisericile care exista, pentru a participa la slujbă în cinstea sfântului. Astfel, vor fi mai mulți oameni care se vor bucura de sărbătoare, în acea zi, în țara noastră”, a încheiat Protopopul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.