Armenia atrage Germania in refacerea unei biserici armene din Deir ez-Zor

Foto: Heribert HirteLicenta: Sven Teschke [https://de.wikipedia.org/wiki/User:Steschke] / via Wikimedia Commons

Parlamentarul armean, șef al Comisiei pentru Relații Externe, Armen Ashotyan, s-a intalnit miercuri, 22 noiembrie 2017, cu membrul Bundestagului german, Heribert Hirte, și a sugerat ca partea germană sa participe la refacerea unei biserici armene din Deir ez-Zor, Siria.

Armenia atrage Germania in refacerea unei biserici armene din Deir ez-ZorLa o întâlnire avuta la Erevan, Ashotyan a acordat o importanță deosebită cooperării interparlamentare cu Bundestagul, adăugând că partea armeană este pregătită pentru legături mai profunde.

Hirte a spus, la rândul său, că este gata să ia măsuri practice pentru a întări relațiile intre cele două legislaturi.

Având în vedere provocările cu care se confruntă comunitățile creștine din întreaga lume și în special în Orientul Mijlociu, Ashotyan a subliniat importanța protejării armenilor la nivel mondial și păstrarea patrimoniului cultural global.

Armenia atrage Germania in refacerea unei biserici armene din Deir ez-ZorDe asemenea, legiuitorul armean a amintit recunoașterea Genocidului, drept un pas înainte în prevenirea unor noi crime împotriva umanității, invitandu-l pe colegul său să participe la reconstrucția Bisericii Sfintii Mucenici, din orașul sirian Deir ez-Zor.

Memorialul armean al genocidului a fost eliberat de Armata Siriano-Araba(ASA), la începutul lunii noiembrie 2017, după ce fusese ocupat de forțele Statului Islamic timp de mai mulți ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.