publicat în: Arhivă

In spatele mastii 2017 – expozitie de masti la Muzeul ASTRA Sibiu

La muzeul ASTRA, in urmatoarea perioada, puteti afla ce se afla mai exact… in spatele mastii.

Ocazia despre care vorbim, este data de o expozitie prin care renumitul Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului are de gand sa va prezinte cateva zeci de masti realizate, din diferite materiale, cu reala maiestrie.

In spatele mastii – expozitie de masti la Muzeul ASTRA SibiuAgentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, din calitatea de partener media oficial al evenimentelor desfasurate in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, ASTRA Sibiu, va invita sa luati parte la aceasta manifestare, care se va deschide astazi, 11 octombrie 2017, dar care va ramane la dispozitia publicului pana in data de 8 noiembrie 2017.

Este vorba, mai exact, de 29 de masti, iar materialele din care acestea au fost executate intr-un mod maiastru sunt: lemnul, metalul si osul.

Mastile in cauza provin din Africa si Asia, din regiuni mai putin vizitate de romani, iar ele vor fi expuse la sediul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” din Piața Mică nr. 11.

In spatele mastii – zeci de masti expuse in SibiuExpozitia, intitulata „În spatele măștii” isi propune pentru aceasta toamna sa prezinte diferitele functii pe care mastile le indeplineau in vietile oamenilor, iar mai multe pe aceasta tema am putut afla chiar de la curatorul Expozitiei “In spatele mastii”, Crina Mareș, care ne-a dezvaluit:“Nu există cultură din care să lipsească măștile, iar Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” este deținătorul unei colecții extrem de interesante de astfel de piese”

In ce priveste rolul “extrem de important” pe care mastile le-au avut in “bunul mers al societatii”, “indiferent de cultura din care provin”, tot Crina Mares, din cadrul Muzeului ASTRA, ne aduce mai multe lamuriri:

”Fie că sunt ritualice, funerare, festive, teatrale sau utilitare, măștile sunt mărturii puternice ale credințelor noastre, ale temerilor, nevoilor sau stărilor noastre de spirit”.

In spatele mastii 2017 – Vino si tu la expozitia de masti din Sibiu!Crina Mareș, curatorul expozitiei la care va invitam prin articolul de fata, este șef al secției Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, din cadrul Muzeului ASTRA Sibiu.

Astfel, astazi, miercuri 11 octombrie 2017, cei ce vor putea fi prezenti la Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11, din Sibiu, in jurul orei 15:00, vor surprinde momentul vernisarii expoziției “In spatele mastii”.

Expozitia „În spatele măștii” va putea fi vizitată in fiecare saptamana, pana in data de 8 noiembrie 2017, de miercurea si până duminica, între orele 9:00 – 17:00.