Transmisiuni LIVE: ZILELE Sfintei Troite Crucea de Lemn – Buciumeni, Buftea, SE PRELUNGESC

Sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci ramane o sarbatoare marcata de cinstire aparte in cadrul Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, in urma cu un an avand loc sfintirea unei Sfintei Troite (foto) ridicate si daruite de Dumnezeu la sediul acesteia.

Si in acest an, ca si in anul inaugurarii Sfintei Troite “Crucea de Lemn”, s-au aflat alaturi, la prim hram de dupa anul sfintirii, zeci de credinciosi ortodocsi si de colaboratori apropiati.

Transmisiuni LIVE: ZILELE Sfintei Troite Crucea de Lemn – Buciumeni, Buftea, SE PRELUNGESCCa urmare, acest loc de inchinaciune pentru trecatori si localnici, dar si de indrumare catre sfanta biserica ortodoxa a satului, atunci cand vine vorba despre o rascruce de drumuri, in 2017 a avut parte de mai multe zile speciale, in care toti cei dornici au putut intra in interiorul acesteia, au putut saruta Sfanta Cruce sfintita si s-au putut inchina, primind cate o iconita in dar, ca amintire a evenimentului.

Insa, perioada de cinstire deosebita, inceputa din ziua de 14 septembrie, nu s-a incheiat odata cu Odovania marelui praznic (21 septembrie), ci s-a prelungit pana dupa acest sfarsit de saptamana, date fiind evenimentele care se desfasoara in imediata apropiere a acesteia, in zona Buciumeni-Buftea (in aceste zile, zona bucurandu-se de o prezenta numeroasa din tara si strainatate, fiind loc de desfasurare a Cupei Shagya 2017, un dublu eveniment – Balcanic si National-International – unic in tara noastra, Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe avand calitatea de partener media oficial).

Sfanta Troita “Crucea de Lemn” este o lucrare realizata in intregime manual, daruita de Dumnezeu, dupa o creatie originala lasata mostenire de civilizația populara tradiționala romaneasca, intre edificiile cu valoare artistica si istorica deosebita, prezentate deseori in muzeele de profil cele mai importante din tara.

Transmisiuni LIVE: ZILELE Sfintei Troite Crucea de Lemn – Buciumeni, Buftea, SE PRELUNGESCPrin urmare, in aceste zile, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si Serviciul de presa specializat Lăcașuri Ortodoxe vor efectua mai multe transmisiuni in direct, atat de la evenimentul laic cat si de la cele religioase, in paralel, pe mai multe canale tv ale playerului amplasat in paginile noastre, dupa cum urmeaza:

– azi, sambata, 23 septembrie: – ora 6:35 – LIVE START in Cupa Shagya 2017 – Campionatul Balcanic de anduranta ecvestra Buftea, 2017 – ora 7:30 – LIVE Transmisiune in direct din Biserica Podeanu, Bucuresti – Slujba Sfintei Liturghii si Pomenirea celor Adormiti – ora 7:30 – LIVE Transmisiune in direct din Catedrala din Urziceni – Slujba Sfintei Liturghii si Pomenirea celor Adormiti

– ora 17:00 – LIVE din Catedrala din Urziceni – Slujba de seara a Vecerniei – ora 18:00 – LIVE din Biserica Podeanu Bucuresti – Slujba de seara a Vecerniei

– pe parcursul intregii zile, la diferite momente ale traseului: transmisiuni in direct, LIVE din cadrul Cupa Shagya 2017 – Campionatul Balcanic de anduranta ecvestra Buftea, 2017.

Transmisiuni LIVE: ZILELE Sfintei Troite Crucea de Lemn – Buciumeni, Buftea, SE PRELUNGESC- maine, duminica, 24 septembrie: – ora 6:15 – LIVE START in Cupa Shagya 2017 – Campionatul National si International de Anduranta Ecvestra Buftea, 2017 – ora 8:00 – LIVE Transmisiune in direct din Biserica Podeanu, Bucuresti – Slujba Sfintei Liturghii si Pomenirea celor Adormiti – ora 8:00 – LIVE Transmisiune in direct din Catedrala din Urziceni – Slujba Sfintei Liturghii si Pomenirea celor Adormiti

– pe parcursul intregii zile, la diferite momente ale traseului: transmisiuni in direct, LIVE din cadrul Cupa Shagya 2017 – Campionatul Balcanic de anduranta ecvestra Buftea, 2017.

Transmiunile in direct sunt oferite si vor fi preluate in direct de partenerul Trustul EVENIMENT TV, pe reteaua nationala de televiziune prin cablu.

“NEBIRUITA SI DUMNEZEIASCA PUTERE A CINSTITEI SI DE VIATA FACATOAREI CRUCI A DOMNULUI, NU MA LASA PE MINE PACATOSUL, CI CU PUTEREA TA MA ACOPERA DE TOATA ISPITA TRUPEASCA SI SUFLETEASCA!” Amin!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.