Ziua Patrimoniului European. Comunitati in Muzeul ASTRA, un alt eveniment pentru acest week-end

Ziua Patrimoniului European. Tradiții diferite, valori comune

Data/interval orar: 23 septembrie 2017 / între orele 12.00-17.00Locația: Pavilionul Muzeal Multicultural, Casa de împletitor de paie din Cisnădioara, Casa de viticultor din Șeica Mică și de agricultor din Hamba – Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA: strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu

Pentru a celebra Zilele Europene ale Patrimoniului și ca parte integrantă a proiectului Ziua Patrimoniului European. Tradiții diferite, valori comune, Muzeul ASTRA va organiza o serie de activități care au ca temă multiculturalitatea. Proiectul Ziua Patrimoniului European. Tradiții diferite, valori comune este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Muncipiului Sibiu, iar acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul este organizat in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe. Activitățile din program vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în data de 23 septembrie 2017.

Ziua Patrimoniului European. Comunitati in Muzeul ASTRA, un alt eveniment pentru acest week-end

,,Evenimentul central al proiectului este vernisajul caselor săsești din Cisnădioara, Șeica Mică și Hamba, la care comunitățile locale sunt invitate să participe alături de vizitatorii muzeului. Aceștia din urmă vor putea cunoaște mai bine cele trei localități prin intermediul monumentelor deținute de muzeu, al modului de organizare al interiorului lor și prin poveștile reprezentanților comunităților amintite. Tot cu acest prilej, vor fi organizate demonstrații culinare cu preparate specifice săsești, dar și românești, iar vizitatorii vor fi invitați să ia parte la ateliere meșteșugărești de tâmplărie, de pictat mobilier și de împletit paie, susținute de meșteri populari. Buna dispoziție va fi asigurată de ansambluri folclorice săsești de muzică și dans.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager general Muzeul ASTRA. Ziua Patrimoniului European. Comunitati in Muzeul ASTRA, un alt eveniment pentru acest week-endÎn cadrul proiectului, vor mai fi organizate proiecții de filme având ca tematică multiculturalitatea în context european și va fi vernisată o expoziție foto-documentară, Luxembourg 2007, pentru a marca aniversarea a 10 ani de când Luxembourg a fost Capitală Culturală Europeană alături de Sibiu.

Program evenimente:- Vernisaj expoziție Luxembourg 2007, ora 12:00 (sala Info-Multimedia, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principală);

– Proiecții filme având ca tematică multiculturalitatea, orele 12:00-16:00 (Sala Auditorium, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principală);

– Vernisaj Casă de împletitor de paie din Cisnădioara, ora 12:45;

– Vernisaj Casă de viticultor din Șeica Mică și de agricultor din Hamba, ora 13:30;Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Pentru serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, Cosmin CălinescuPurtător de cuvânt C.N.M. ASTRA Sibiu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.