Primul studiu ortodox efectuat vreodata in SUA, privind evanghelizarea si misiunea

Primul studiu efectuat vreodata in SUA, privind evanghelizarea și misiunea externă în parohiile ortodoxe din această țară, a fost publicat, in aceste zile, de către Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii.

Raportul, care contine 200 de pagini, intitulat „Mergeti si faceti ucenici in toate neamurile: evanghelizare și misiune externă în parohiile ortodoxe din Statele Unite ale Americii”, analizează practicile și strategiile dezvoltate de unele parohii ortodoxe care pot fi considerate a fi “exemplare” în eforturile lor misionare și de misiune externă.

Intre altele, raportul cuprinde, prin urmare „secretele“ unei parohii care atrage și primeste noi membri, cateva pratici de intampinare a celor care vizitează parohia pentru prima dată și a celor care pun întrebări despre credință, modul prin care parohiile pot ajunge la un angajament ridicat al membrilor lor în viața parohială, semnele distinctive ale educației religioase în parohii, „lecții“ pe care ierarhii Bisericii (episcopi) le pot învăța de la parohiile „exemplare“.

La acest studiu au participat cele 7 jurisdicții ortodoxe din Statele Unite. Raportul a fost elaborat de către Alexei Krindatch, coordonator de cercetare al Adunării, în colaborare cu părintele Eric Tosi (OCA), Părintele John Parker (OCA) și Adam Roberts (Arhiepiscopia Antiohiei).

Studiul a fost inițiat și finanțat de către Comitetul pentru Agențiile și Organizațiile Autorizate (comisie a Adunării Episcopilor Canonici din Statele Unite, prezidata de Episcopul Nyssei, Grigorie).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.