Kosovo si Uniunea Europeana au semnat un acord de asociere

Kosovo și Uniunea Europeană au semnat un acord de stabilizare și asociere, în ciuda tensiunilor etnice și politice ramase în statul mic balcanic.

In cadrul unei mici ceremonii desfasurate la Strasbourg, in Franța – Kosovo și Uniunea Europeană au semnat un acord, prin care Pristina speră că va atinge mai usor statutul de membru al UE, principala partenera comerciala a Kosovo.

Acordul le va permite companiilor locale să exporte în țările UE, fără taxe vamale, ceea ce face ca bunurile lor sa fie mai competitive, masura fiind văzută ca esențială pentru progresul economic, într-una dintre cele mai sărace națiuni ale Europei.

Seful politicii externe a UE, Federica Mogherini, a recunoscut că negocierile vor fi dificile, dar a descris semnarea acestui act ca pe un “pas foarte important, care a implicat foarte mult, foarte mult, muncă de ambele părți”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.