Lipsa transparentei financiare, cea mai mare problema a religiilor de astazi!

Catolicismul se bucura de cel mai inalt nivel de incredere in Coreea de Sud, potrivit unui sondaj realizat recent de Institutul Ordinului Jogye pentru Studiul Budismului și al Societatii. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.200 de persoane, cu vârste de peste 16 ani.

Rezultatele arată că încrederea la nivel national in religii, în general, a scăzut de la 25%, la 11,8%.

Catolicismul a ramas cel mai de încredere (38,9%), urmat de Budism (32,8%) și de Protestantism (10,2%). Preoții, potrivit sondajului, inspira cea mai mare încredere: 51,3% – respondentii considerandu-i, indiferent de crez, oameni buni; călugării urmeaza cu 38,5% și pastorii cu 17%.

Între timp, oamenii cred ca reducerea decalajului dintre bogați și săraci, a fost problema cea mai presantă (42,8%). Ei considera “egalitatea si corectitudinea”, ca fiind lucrurile cele mai valoroase in societate (24,3%).

Acestia apreciaza faptul că religiile “au grija de bunastare si de cei slabi și in suferința”, dar ei considera “lipsa de transparență în finanțe” ca fiind cea mai mare problema.

Conceptul religios a câștigat teren, în ceea ce privește influența asupra societății, marcand un procentaj de 40,4%, față de cei 26,7% care consideră că ar fi irelevant.

Coreenii respecta “mai mult decât orice altceva” grija fata de cei slabi și in suferința, demonstrata de persoanele cu convingeri religioase, dar se tem de “lipsa de transparență în sectorul financiar”, definind-o ca pe “cea mai gravă problemă a religiilor de astazi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.