Wednesday 28 october 2015

Reactia Mitropoliei Ortodoxe de Muntenegru si Littoral, privind un nou proiect de lege al libertatii de religie

In urma cu o luna, Guvernul Republicii Muntenegru a depus la Comisia Europeană pentru Democrație un proiect de lege privind libertatea de religie. Acest proiect de lege are intenția de a restabili proprietate publică asupra tuturor obiectivelor de cult care au fost construite înainte de 1918.

Potrivit acestuia: “Bunurile reprezentând patrimoniul cultural al Muntenegrului, și al caror drept de proprietate sau drept de folosinta este deținut de o comunitate religioasă, nu pot fi vândute sau scoase din aceasta stare fără acordul Guvernului”.

Acest proiect a provocat o reacție puternică din partea Mitropolitului Amfilohije (Radović) și a Patriarhiei Sârbe (foto).

Astfel, mitropolitul de Muntenegru și Littoral, episcopul Amfilohije, a spus ca Biserica isi va pierde o mare parte a proprietății sale și va fi slăbita. De asemenea, el crede că vor fi provocate multe probleme altor religii, din aceleași motive, subliniind ca această practică aparținea perioadelor totalitare.

Ministrul pentru Drepturile Omului și Minorităților, domnul Suad Numanović, a declarat că proiectul de lege privind libertatea religiei nu va fi retras de la procedură, doar pentru că comunitatea religioasă cea mai influentă din Muntenegru nu este mulțumita de el. El a mai spus că comunitățile religioase și Biserica nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus în procesul de luare de decizii privind legislatia tarii.

Ministrul Culturii, Pavle Goranovic, a spus, la randul sau, că noua lege pentru libertatea religioasă va crea un sistem de monitorizare suplimentar, asupra proprietatilor care nu au fost suficient de protejate până în prezent.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile