La Roma, a inceput sedinta Sinodului Bisericii Caldeene

Adunarea sinodală a Bisericii Caldeene are loc in perioada 24-29 octomrbie 2015, la Roma, pe ordinea de zi avand situația familiilor, in urma exodului din Câmpia Ninive (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și reglementarea situației preoților și călugărilor din diaspora.

La Sinod, vor fi prezenti cei 21 de episcopi caldeeni, care pastoresc diocezele situate în Irak, Orientul Mijlociu și comunitățile diasporei caldeene.

Episcopii vor discuta despre situația dificilă din Orientul Mijlociu, inclusiv a celor cateva zeci de mii de creștini care au fugit din Câmpia Ninive (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În timpul Sinodului, va fi abordata si problema preoților și călugărilor care, în ultimii ani, au parasit diocezele și mănăstirile lor din Irak, fără autorizarea superiorilor lor, și s-au stabilit în Statele Unite ale Americii și in alte țări occidentale, langa diaspora caldeeana.

În octombrie 2014, Patriarhul Louis Raphael I Sako a emis un decret, prin care se dispunea ca preoții și călugării sa revina in diecezele lor de origine (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul caldeean al Babilonului, Louis Raphael I Sako, se afla deja la Roma, unde a participat la Sinodul catolic privind Familia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.