Sit antic din perioada lui Bar-Kochba, distrus de vandalii palestinieni

(Foto credit: Scoala Kfar Etzion Field – inainte si dupa distrugere)

Cetatea antica Gush Etzion a fost asezarea in care s-a descoperit prima dintre peșterile Bar Kochba, utilizate ca ascunzatori în timpul revoltei din secolul II împotriva stapanirii romane. Studenții de la Scoala Kfar Etzion au descoperit, recent, daune insemnate, irecuperabile, în timpul unei excursii. Peretii verticali ai constructiei sunt rasi total, pana la nivelul solului (foto)…

Sit-ul antic, care a servit ca tabără pentru liderul evreu Shimon Bar-Kochba, în timpul revoltei sale împotriva romanilor, din perioada 132-136 dupa Hristos, a fost distrus de vandalii palestinieni.

Directorul scolii, Yaron Rosenthal, a declarat, conform publicatiei Israel Hayom:

“In timp ce lumea priveste îngrozita la distrugerea vechilor orașe din Irak și Siria, de catre gruparea Statului Islamic, noi suntem martorii distrugerii antichităților din țara noastră, pe scara larga”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.