Doua camere ascunse, descoperite in mormantul regelui Tut: Nefertiti?

La aproape un secol de la redescoperirea mormântul Regelui Tut – care a creat agitatie in randul egiptologilor – o noua serie de descoperiri s-ar putea dovedi a fi aproape la fel de uimitoare, dupa cum afirma Peter Hessler, intr-un raport pentru National Geographic.

In urma cu cateva zile, după ce un grup de arheologi egipteni și străini a examinat celebrul mormânt, Ministrul egiptean al Antichitatilor a confirmat că s-au găsit dovezi care sugereaza existenta a doua camere nedescoperite anterior.

“Acest lucru indică faptul că pereții de vest și de nord ai mormântul lui Tutankamon ar putea ascunde două camere funerare”, a declarat ministrul Mamdouh Eldamaty, pentru presa de stat egipteana.

Nicholas Reeves, arheologul care a venit pentru prima data cu ideea posibilei existențe a camerelor ascunse, publicase o lucrare în care afirma că mormântul lui Tutankhamon, un faraon al Dinastiei 18, care a murit în jurul anului 1323 inainte de Hristos, ar contine două uși, care au fost tencuite și pictate pe deasupra.

În teoria lui Reeves, aceste uși s-ar numara printre mai multe indicii care ar sugera că mormântul ar fi fost construit inițial pentru un alt lider – Nefertiti, principala soție a lui Akhenaton, despre acesta din urma crezandu-se că ar fi dat nastere lui Tutankhamon, cu o altă soție.

Reeves consideră că toate bunurile lui Nefertiti s-ar putea afla intacte în spatele ușilor ascunse, care nu au fost niciodată sparte de vechii tâlhari sau de arheologii moderni. Insa, pana acum, teoria sa nu avusese nicio sustinere fizica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.