Tanzania: manipulari inainte de alegeri, intr-una dintre cele mai stabile tari ale Africii

Tanzania: liderii crestini cer incetarea manipularii inainte de alegeri

Liderii creștini din Tanzania au lansat un apel, pentru a opri manipularea cetățenilor, de catre politicieni, înaintea alegerilor generale din 25 octombrie, din țară.

Într-un apel comun, lansat de către Conferința Episcopală Catolica din Tanzania și de Consiliul Creștinilor din tara, se arata:“Feriți-vă de politicienii care urmaresc divizarea populației dupa grupuri religioase sau etnice, doar pentru a obține un avantaj electoral”, a raportat Fides.

Autorii apelului au amintit ca, chiar dacă tanzanienii au viziuni politice diferite, ei fac încă parte dintr-o aceeasi țară.

“Nu lăsati pe nimeni sa va trateze ca pe o marfă, incercand sa va cumpere, încălcand pacea”, au îndemnat acestia.

Tanzania este considerata una dintre cele mai stabile țări din Africa. În ciuda acestui fapt, cei mai multi tanzanieni traiesc sub pragul sărăciei. Nemultumirea în rândul populației ar fi cauzata, în primul rând, de distribuirea inegală a resurselor.

În aceasta națiune africană, există aproximativ 9 milioane de catolici, aproximativ un sfert din populația totală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.