Militantii ISIS fug cu miile, din fata armatei siriene, ajutata de raidurile aeriene rusesti

Cel puțin 3.000 de militanți islamisti din ISIS și din gruparile jihadiste Jabhat Al-Nusra și Jaish al-Yarmouk au fugit din Siria în Iordania, din cauza temerilor ca armata siriană ar avansa pe toate fronturile, ajutata de raidurile aeriene rusesti, relatează RIA Novosti, citând o sursă militară.

160 de militanți jihadisti au fost uciși in urma cu o zi, in timpul unui atac efectuat de către armata siriană, în provincia Deir Ezzor, în timp ce alți 17 au murit într-un atac în Homs și Palmyra.

Potrivit aceleiași surse, armata siriană a lansat, in urma cu o zi, o ofensivă la periferia Damascului, în provinciile Deir Ezzor și Homs, precum și in apropiere de orașul Palmyra.

Ieri dimineata, potrivit RIA Novosti, elicoptere ale armatei siriene au lansat pliante în partea de sud a provinciei Hama, facand apel la teroriști să se predea și avertizandu-i pe civili ca va urma o operațiune militară majoră.

In plus, sâmbătă, un avion de lupta sirian a încălcat spațiul aerian turcesc, conform relatărilor din provincia Hatay, in aproapiere de granița cu Siria, informeaza Ansa, potrivit ministerului turc de externe. Ambasadorul rus Andrey Karloc a fost chemat in semn de protest, Turcia amenințand cu represalii în cazul unor incidente similare pe viitor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.