Un inalt oficial al Vaticanului declara ca are o relatie homosexuala. Presiuni asupra Sinodului

Directorul biroului de presă al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi, a reactionat, sâmbătă, in urma marturisirii unui înalt oficial al Vaticanului, legata de o relație homosexuală pe care acesta din urma o are.

In varsta de 43 de ani, clericul polonez Mons. Krzysztof Charamsa (foto) se afla in Roma de 17 ani și lucreaza la Congregația pentru Doctrina Credinței, incepand din 2003. De asemenea, el serveste ca secretar-adjunct al Comisiei Teologice Internaționale și predă Teologie la două universități pontificale din Roma.

În scurta sa declarație, Rev. Lombardi a aratat că “decizia de a face o astfel de marturisire, în ajunul deschiderii Sinodului, demonstreaza o foarte mare gravitate și iresponsabilitate, deoarece își propune să supună Adunarea Sinodului la o presiune mass-media nejustificata”.

El a adăugat că Mons. Charamsa “va fi cu siguranță în măsură să continue să își desfășoare activitatea sa anterioară în Congregația pentru Doctrina Credinței și in universitățile Pontificale, celelalte aspecte ale situației sale privind slujirea rămânand de competența diecezana”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.