Patriarhia Romana raspunde atacului publicatiei Adevarul, la adresa orei de religie

Cotidianul Adevărul continuă campania împotriva orei de Religie bazată pe ficțiune şi dezinformare

Pe site-ul Adevărul.ro a fost publicat articolul intitulat Copiii neînscrişi la Religie, obligaţi să participe la acest curs. Cazul unei fetiţe de 6 ani îngrozite de pilda sângeroasă de la ora de Religie, apărut sub semnătura doamnelor Ioana Nicolescu şi Roxana Garaiman, care impune următoarele precizări:

Articolul prezintă un presupus caz relatat doamnei profesoare Mihaela Miroiu de la Şcoala Naţională de Studii şi Politici Administrative (SNSPA) de către o elevă de 6 ani la clasa pregătitoare de la o şcoală din Bucureşti. Potrivit celor scrise de doamna profesoară Mihaela Miroiu pe contul personal de pe una din reţelele de socializare, eleva de 6 ani, care nu participă la ora de Religie, ar fi fost traumatizată de o presupusă relatare cu violenţă a unui moment din viaţa Sfintei Muceniţe Filofteia. În final, doamna profesoara Mihaela Miroiu trage o concluzie “moralizatoare” şi jignitoare la adresa temelor abordate la orele de Religie, evident cu scop de discreditare a predării Religiei în învăţământul public.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm că relatarea doamnei Mihaela Miroiu este o pură ficţiune, întrucât în programa analitică la disciplina Religie pentru clasa pregătitoare nu există nici o lecţie (temă) despre Sfânta Muceniţă Filofteia. Pentru edificare, recomandăm jurnaliştilor de la Adevărul să parcurgă cu atenţie fişele de lucru pentru ora de Religie la clasa pregătitoare şi clasa I, aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi postate pe site-ul Patriarhiei Române. Vor constata că povestea profesoarei Mihaela Miroiu, adversar sistematic al orei de religie, a fost inventată doar cu scop de denigrare. De altfel, în nici una din programele analitice pentru clasele primare (1-4) şi auxiliarele didactice nu este prevăzută o temă consacrată Sfintei Muceniţe Filofteia şi nu există abordări traumatizante pentru copii, aşa cum ar reieşi din articolul de pe site-ul Adevărul.ro.

În concluzie, se constată din nou strategia editorială ostilă Religiei şi Bisericii a cotidianului Adevărul.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.