Parlamentul Roman a respins motiunea de cenzura impotriva Premierului Victor Ponta

Parlamentul din România a respins, ieri, o moțiune de cenzură împotriva Primului-Ministru Victor Ponta, depusă de opoziție, in urma unui scandal de corupție.

Moțiunea, care a fost depusă de Partidul Național Liberal (PNL), a fost susținută de 207 deputați, alti 8 votand împotrivă. A fost nevoie de cel puțin 275 de voturi, pentru ca motiunea sa treaca. Acesta a fost deja al doilea vot de cenzură împotriva lui Ponta, în patru luni.

Parlamentarii din coaliția de guvernare, care detin o majoritate confortabilă, de 313 de locuri, în Parlament, au boicotat votul.

Termenul impus de functia lui Ponta, de 4 ani, va expira în noiembrie 2016. El este intaiul Prim-Ministru din România care este judecat în timp ce încă se afla în funcție.

Ponta a mers la proces la începutul acestei luni, în baza acuzațiilor de complicitate la evaziune fiscală, de spălare de bani și fraudă fiscală, datând din perioada in care era avocat (2007-2008), înainte de deveni șef al guvernului în 2012.

Premierul român a negat în mod repetat infractiunile și a rezistat presiunilor de a demisiona. De asemenea, el i-a acuzat pe procurori de fabricarea cazului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.