SUA vrea sa-si mute tancurile in Ungaria: Rusia este din nou provocata

Planul SUA de a detasa 50 de vehicule militare în orașul nord-vestic maghiar Tata, reprezinta o provocare împotriva Rusiei, a declarat chiar vice-președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naționale a Ungariei, ieri, pentru Sputnik.

Potrivit cotidianului local “Magyar Nemzet”, transferul celor 50 de vehicule militare, inclusiv a 4 tancuri M1 Abrams, este o parte din Operatiunea Resolve Atlantic, dintr-o serie care vizează sprijinirea aliaților NATO, într-un răspuns la ceea ce Occidentul numește agresiunea ruseasca asupra Ucrainei.

“Denunt prezenta provocatoare a NATO, pe care o vedem ca nefiind nimic altceva decât o mișcare provocatoare a Statelor Unite împotriva Rusiei(…), în acest context al crizei ucrainene, în care Occidentul și Statele Unite încearcă să provoace un conflict deschis cu Rusia”, a declarat Marton Gyongyosi.

Gyongyosi a descris desfășurarea de trupe, ca pe un “marș al tancurilor”, din Republica Cehă în Ungaria. Potrivit lui Gyongyosi, conform Sputnik, mutarea este “complet împotriva intereselor, nu doar ale Europei de Est, Centrale, ci a întregii Europe”.

“Cred că dacă aceste tancuri sunt relocate în Ungaria, vor exista demonstrații în masă pentru întreruperea acestei acțiuni”, a declarat Gyongyosi, subliniind că maghiarii au un sentiment anti-NATO foarte ferm.

NATO și-a consolidat prezența militară în regiunea baltică, odata cu conflictul din sud-estul Ucrainei, care a izbucnit în luna aprilie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Moscova a afirmat, în repetate rânduri, că extinderea NATO spre frontiera de vest a țării reprezinta o amenințare la adresa securității regionale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.